Ascultă Radio Antena Satelor Live

Ce trebuie să mănânci de Revelion să ai noroc tot anul

Cu totii avem superstitiile noastre de Revelion. Sigur v-ati ales deja lenjeria rosie pe care sa o purtati in noaptea dintre ani, dar stiati ca anumite alimente sanatoase va pot purta noroc in noul an? Iata o lista a alimentelor sanatoase, dar si norocoase pentru rascrucea dintre ani.

31 Decembrie 2015, 07:23

Legume verzi, pe lista alimentelor sanatoase si norocoase

Se spune ca legumele verzi sunt cu noroc de anul nou pentru ca seamana cu banii. Sunt si pline de vitamine si minerale deci nu ai de ce sa le eviti.

Fasolea, aliment sanatos si banos

Precum salata sau alte verdeturi si fasolea semnifica BANI, si anume monedele. Indiferent daca alegi lintea, mazarea sau fasolea uscata va fi bine pentru sanatatea ta, si te vei reface mai usor dupa nenumaratele pahare de sampanie.

Nu uita de peste, alimentul norocos, in alimentatia sanatoasa de Revelion

Pestele este norocos din mai multe motive. Solzii se aseamana cu banii si pestii se gasesc in bancuri ceea ce simbolizeaza de asemenea ideea de abundenta. Lasand la o parte simbolistica, sunt numeroase beneficii nutritionale. Pestele gras (somonul si tonul) sunt surse foarte bune de uleiuri esentiale Omega 3. Pestele mai slab este o sursa indicata de fibre.

Mexicanii considera strugurii alimente sanatoase si norocoase

De Revelion trebuie sa consumati cat mai multe fructe. Mexicanii mananca cate un bob de strugure pentru fiecare luna a anului urmator. Daca este amar sau stricat, veti stii sa aveti grija in luna respectiva a anului. Nenumaratele seminte ale rodiei semnifica prosperitatea. Smochinele simbolizeaza fertilitatea. Consumati un fruct daca aveti pofta de o gustare sanatoasa.

Macaroanele si cerealele, alimente sanatoase care simbolizeaza viata lunga

Macaroanele si cerealele (orez, quinoa, orz) sunt simboluri ale unei vieti lungi si abundente. Fabricate din hrisca, taiteii soba sunt o mare sursa de fibre.

Citeste continuarea pe kfetele.ro

În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Gastronomie 25 Iunie 2023, 23:18

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete

Când vine vorba de moravurile şi năravurile vremii de astăzi, comparaţia inevitabilă este cu opera lui Caragiale. „Aşa spus-a...

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete