Ascultă Radio Antena Satelor Live

Plăcintă săsească (rețeta lui Radu Anton Roman)

Mare chin și cu editorii ăștia! Uitați-vă cum oropseste un tartor îmbuibat (pe seama scribilor sclavi) marile talente: eu am normă două romane best-seller pe zi, plus plimbatul lui Labus și udatul grădinii, Descartes îi povestește telenovelele pe care magnatul tipăriturilor le pierde (dimpreună cu nopțile), iar Hemingway a primit dispoziție să renască, să împuște ciorile de la Măgurele (că mănâncă grăuntele curcilor) și să scrie o cronică a Gorjului cultural (rizibilă incompatibilitate). Mai mult, viclean ca Michiduță însuși, mică matahală care ne publică (orice statură culturală e relativă și paradoxală) a-nceput să ne cunune și ne boteze, pentru ca să poată spune că drepturile de autor, banii noștri puțini dar munciți, rămân în familie (adică lui).

26 Septembrie 2017, 10:17

Toate ca toate, dar s-a atins o limita periculoasa: nasu’Nelu ma obliga acum sa bag in text si in cuptor prajiturica asta banala! Si asta numai ca sa-i iasa lui algoritmul cu minoritatile si sa poata spera la (macar) un salut rece din partea portarului de la „deutsch“ ambasada (ca de viza nici nu poate fi vorba, la ce trecut are si mai ales la ce viitor a avut).

Ingrediente

220 g gris - achtung, e cremsnit, e „ordnung si
disziplin“, nu ca la mamaliga - daca aude sasul
de „o mana de malai“ sau „un ciur de faina“ sau
„o poala de ciuperci“, isi ia (inapoi)
campii (benelucsi, desigur)
800 ml lapte
200 ml zahar
5 oua
zahar vanilinat
50 g unt
50 g pesmet
50 g faina
sare
500 g branza de vaci
50 zahar pudra
coaja rasa de la o lamaie

Afla modul de preparare pe Bucataria lui Radu.

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua