Ascultă Radio Antena Satelor Live

3 rețete inedite cu mușchiuleț de porc

Nu este nevoie să aștepți Crăciunul pentru a încerca ceva nou, câteva rețete diferite folosind carne de porc.

25 Noiembrie 2015, 07:04

Dacă îți este teamă de faptul că este prea grasă, alege mușchiulețul de porc, opțiunea cea mai potrivită în acest caz. Dacă nu exagerezi și o consumi ocazional și cu moderație, grăsimile saturate nu-ți vor afecta nivelul de colesterol într-un mod semnificativ.

Carnea de porc este una dintre cele mai bogate surse de tiamina (vitamina B1) si contine zinc, mineral esential pentru functiile sistemului imunitar. Cat despre aportul de proteine, vei reusi sa mentii senzatia de satietate pentru mai mult timp.

Muschiuletul de porc este un ingredient extrem de versatil, il poti folosi la felul principal pentru o cina eleganta sau pregati la gratar pentru o petrecere relaxata.

Insa fiind o bucata de carne slaba, fara multa grasime, este necesar sa aplici o anumita tehnica, pentru a preveni ca friptura sa devina tare si greu de mestecat.

Poti sa alegi sa o marinezi, sa folosesti un termometru pentru carne (temperatura ideala este in jur de 70 de grade in interior) si sa nu o lasi prea mult (sau prea putin) la gatit. Iar daca vrei sa gatesti si sa gusti ceva inedit, incearca una dintre retetele de mai jos.

Piccata cu muschiulet de porc

O reteta clasica de inspiratie italiana, piccata iti aduce aproape aromele Toscanei, cu gust de ulei de masline, lamai si capere.

Ingrediente

- un muschiulet de porc, 3 linguri de faina, doua lingurite de ulei de masline, 60 ml vin alb sec, 60 ml suc de lamaie, 4-6 felii de lamaie, 4 linguri capere, sare si piper dupa gust

Feliaza muschiuletul de porc in 8 bucati relativ egale, acopera cu folie de plastic si foloseste un ciocan de carne pentru a o subtia. Presara faina peste bucatele si asezoneaza cu sare si piper, apoi pune-le in tigaie cu ulei de masline, la foc mediu.

Soteaza rapid, 4 minute pe fiecare parte, apoi adauga si vinul alb, impreuna cu sucul de lamaie. Amesteca usor si mai lasa pe foc timp de 2 minute, pana cand sosul incepe sa se ingroase usor.

Pentru garnitura, foloseste capere si felii subtiri de lamaie, aranjeaza-le pe marginea farfuriei.

Citeste continuarea pe curademiere.ro

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Gastronomie 16 Septembrie 2024, 11:16

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic

Cele mai bune sarmale şi piftii vor fi analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic dedicat acestor...

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Gastronomie 04 Septembrie 2024, 13:18

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea

În acest weekend, județul Tulcea devine centrul de atracție al gastronomiei tradiționale românești, găzduind a doua ediție a...

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
Gastronomie 29 August 2024, 17:59

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş

Cea de-a doua ediţie a Festivalului European BIO şi al Tradiţiilor Locale, va avea loc între 6 şi 8 septembrie la Ibăneşti,...

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Gastronomie 27 August 2024, 10:27

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, termenii „bio,” „organic,” și „ECO” devin din ce în...

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Gastronomie 26 August 2024, 14:00

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie

Primăria comunei Sviniţa din judeţul Mehedinţi organizează în zilele de 30 şi 31 august, dar şi pe 1 septembrie, adică la...

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Gastronomie 24 August 2024, 13:09

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor

'Expo-Flora Maramureş', unul dintre cele mai vechi evenimente din municipiul Baia Mare, cu o tradiţie de peste trei decenii,...

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată
Gastronomie 12 Iulie 2024, 12:54

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată

Un european din zece (9,5% din populaţia Uniunii Europene) nu îşi permitea în 2023 o masă care să conţină carne, peşte sau...

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată