Ascultă Radio Antena Satelor Live

3 rețete inedite cu mușchiuleț de porc

Nu este nevoie să aștepți Crăciunul pentru a încerca ceva nou, câteva rețete diferite folosind carne de porc.

25 Noiembrie 2015, 07:04

Dacă îți este teamă de faptul că este prea grasă, alege mușchiulețul de porc, opțiunea cea mai potrivită în acest caz. Dacă nu exagerezi și o consumi ocazional și cu moderație, grăsimile saturate nu-ți vor afecta nivelul de colesterol într-un mod semnificativ.

Carnea de porc este una dintre cele mai bogate surse de tiamina (vitamina B1) si contine zinc, mineral esential pentru functiile sistemului imunitar. Cat despre aportul de proteine, vei reusi sa mentii senzatia de satietate pentru mai mult timp.

Muschiuletul de porc este un ingredient extrem de versatil, il poti folosi la felul principal pentru o cina eleganta sau pregati la gratar pentru o petrecere relaxata.

Insa fiind o bucata de carne slaba, fara multa grasime, este necesar sa aplici o anumita tehnica, pentru a preveni ca friptura sa devina tare si greu de mestecat.

Poti sa alegi sa o marinezi, sa folosesti un termometru pentru carne (temperatura ideala este in jur de 70 de grade in interior) si sa nu o lasi prea mult (sau prea putin) la gatit. Iar daca vrei sa gatesti si sa gusti ceva inedit, incearca una dintre retetele de mai jos.

Piccata cu muschiulet de porc

O reteta clasica de inspiratie italiana, piccata iti aduce aproape aromele Toscanei, cu gust de ulei de masline, lamai si capere.

Ingrediente

- un muschiulet de porc, 3 linguri de faina, doua lingurite de ulei de masline, 60 ml vin alb sec, 60 ml suc de lamaie, 4-6 felii de lamaie, 4 linguri capere, sare si piper dupa gust

Feliaza muschiuletul de porc in 8 bucati relativ egale, acopera cu folie de plastic si foloseste un ciocan de carne pentru a o subtia. Presara faina peste bucatele si asezoneaza cu sare si piper, apoi pune-le in tigaie cu ulei de masline, la foc mediu.

Soteaza rapid, 4 minute pe fiecare parte, apoi adauga si vinul alb, impreuna cu sucul de lamaie. Amesteca usor si mai lasa pe foc timp de 2 minute, pana cand sosul incepe sa se ingroase usor.

Pentru garnitura, foloseste capere si felii subtiri de lamaie, aranjeaza-le pe marginea farfuriei.

Citeste continuarea pe curademiere.ro

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune