-

Eveniment gastronomic inedit: Festivalul Păturatei de Ciacova

Un festival inedit își deschide porțile într-una dintre localitățile timișene încărcate de istorie însă prea puțin căutate de turiști. Festivalul Păturatei are loc sâmbătă, 9 iunie, în orașul Ciacova, care își așteaptă în acea zi vizitatorii.

Cum altfel dacă nu cu bunătăți, spectacole și atracții turistice?

Păturata de crumpi este un fel de mâncare tradițional în zonă, pe care oamenii l-au interpretat în funcție de gust și posibilități financiare. Dacă la început păturata era o rețetă simplă din aluat și cartofi, mai multe familii au introdus în componență carnea sau cârnații.

Vizitatorii vor putea încerca toate sortimentele de păturată și vor putea descoperi obiective istorice între care Muzeul Ciacova, Casa "Dositej Obradovic" sau Biserica din Cebza.

Festivalul este organizat de Primăria Ciacova în colaborare cu Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș. Evenimentul este menit să pună în lumină potențialul turistic al localității Ciacova, mizând pe componenta gastronomiei, spun organizatorii. Ciacova se află la 35 de kilometri de Timișoara.

RADOR