Ascultă Radio Antena Satelor Live

Bistrourile din Paris ar putea fi incluse în Patrimoniul UNESCO

Parisul dorește să-şi includă bistrourile în patrimoniul cultural intangibil al UNESCO. Solicitarea a fost sustinută de primarul din Paris, de Camera de Comert din Paris și de preşedintele Emmanuel Macron. Afla mai mult:

11 Iunie 2018, 12:44

Dosarul a fost depus în septembrie anul trecut la Ministerul Culturii, acţiune care reprezintă doar prima etapă dintr-un proces îndelungat. Acum este de datoria ministrului francez al culturii, Françoise Nyssen, să efectueze o preselecţie a dosarelor, care vor fi trimise apoi la UNESCO.

Pentru vicepreședintele "Asociatiei pentru înscrierea în patrimoniul UNESCO a Bistrourilor și Teraselor din Paris", bistrourile sunt nişte "comori" care încurajează "o viată bună împreună". "Nu există nicio discriminare într-un bistro, nici cu privire la preturi, nici cu privire la originile sociale", explică Jean-Pierre Chedal.

"Bistrourile sunt, de asemenea, foarte legate de istoria Parisului. Şi, după atentatele din 13 noiembrie, ele au devenit și "un loc de rezistentă". Oamenii din Paris au făcut front comun și s-au dus la terase şi bistrouri", mai spune Jean-Pierre Chedal, vicepreședintele "Asociatiei pentru înscrierea în patrimoniul UNESCO a Bistrourilor și Teraselor din Paris".

Sursa: rador

Etichete : unesco paris rador bistro
Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Gastronomie 29 Aprilie 2024, 06:42

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte.

Carnea de miel este la mare căutare în aceste zile, când se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Gastronomie 27 Aprilie 2024, 13:37

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1...

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Gastronomie 19 Aprilie 2024, 10:26

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști

Oul bio (ecologic) se deosebeste fundamental de cel obtinut in mod conventional, printr-o serie de calități și motive. În...

Ouăle ecologice, o alegere potrivită pentru masa de Paști
Cocoșel de pădure în stil provensal
Gastronomie 12 Aprilie 2024, 12:37

Cocoșel de pădure în stil provensal

Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.

Cocoșel de pădure în stil provensal
Sufleu de dovlecei
Gastronomie 11 Aprilie 2024, 12:34

Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare,...

Sufleu de dovlecei
Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Gastronomie 02 Aprilie 2024, 21:09

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina

Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de...

Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
Gastronomie 25 Martie 2024, 09:41

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers

Peste 150 de mărci de vin şi şampanie ungare vor participa cu un total de 700 de sortimente la degustarea de deschidere a...

Sute de vinuri la marea degustare Winelovers
 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local