-

Bistrourile din Paris ar putea fi incluse în Patrimoniul UNESCO

Parisul dorește să-şi includă bistrourile în patrimoniul cultural intangibil al UNESCO. Solicitarea a fost sustinută de primarul din Paris, de Camera de Comert din Paris și de preşedintele Emmanuel Macron. Afla mai mult:

Dosarul a fost depus în septembrie anul trecut la Ministerul Culturii, acţiune care reprezintă doar prima etapă dintr-un proces îndelungat. Acum este de datoria ministrului francez al culturii, Françoise Nyssen, să efectueze o preselecţie a dosarelor, care vor fi trimise apoi la UNESCO.

Pentru vicepreședintele "Asociatiei pentru înscrierea în patrimoniul UNESCO a Bistrourilor și Teraselor din Paris", bistrourile sunt nişte "comori" care încurajează "o viată bună împreună". "Nu există nicio discriminare într-un bistro, nici cu privire la preturi, nici cu privire la originile sociale", explică Jean-Pierre Chedal.

"Bistrourile sunt, de asemenea, foarte legate de istoria Parisului. Şi, după atentatele din 13 noiembrie, ele au devenit și "un loc de rezistentă". Oamenii din Paris au făcut front comun și s-au dus la terase şi bistrouri", mai spune Jean-Pierre Chedal, vicepreședintele "Asociatiei pentru înscrierea în patrimoniul UNESCO a Bistrourilor și Teraselor din Paris".

Sursa: rador

Articole înrudite