-

Musaca de vinete grecească (rețeta Kerei Calița)

La tavernaki, în golful Ofriniou, s-a gătit din vreme pentru 6 palicari:


5 vinete mari coapte
5 roșii crescute îndeajuns
200 grame brânză de capră
200 grame caș de oi
100 ml ulei măsline
2-3 ouă
10 Grame – busuioc
5 grame – nucșoară
5 grame – salvie
sare de mare
5 grame- piper alb măcinat

Afla modul de preparare pe KERA CALITA

Articole înrudite

 • Supele clasice franțuzești (reţeta Kerei Caliţa)

  Cea mai lesnicioasă și economicoasă metodă de a prepara carnea, peștele sau legumele a fost dintotdeauna fierberea acestora dimpreună cu tot ce se găsea la îndemână: cu ierburi de gust, cu frunze plăcut mirositoare sau chiar cu buruieni zdravene, cu felurite arome și orice mirodenii sau coloniale aduse de corăbierii puși pe pricopseală.

 • Supă de ceapă ca-n Montmartre (reţeta Kerei Caliţa)

  Cartierul parizian de lângă basilica Sacre Coeur este, poate, cel mai încărcat cu povești romantice din Orașul Lumină. Asta și fiindcă aici a fost locul favorit al pictorilor francezi din a doua jumătate a veacului XIX și nu numai, eroi nu doar ai saloanelor de artă ci și ai chefurilor monstruoase din Montmartre.

 • Pleșcavița și alte bunătăți din Banat (reţeta Kerei Caliţa)

  Banatul a fost dintotdeauna o lume precum acul pământului, adică iute și iscusită! Vlahii de dincolo și de dincoace de Dunăre, timoceni, megleniți, fârșeroți sau oltenași, s-au adunat în jurul focului fierbând în tuciuri largi și adânci pe pirostrii papricașul de pui, prozbele, sau ciorba din inimă de porc.

 • Tuslamaua și plăcinta dobrogeană – bucurii culinare între Dunăre și Mare (reţeta Kerei Caliţa)

  Dobrogea este noua și vechea Românie culinară, totodată! Între epoca lui Mircea cel Bătrân, stăpân până la Marea Neagră, și cea a lui Carol I, care a alipit acest tărâm fabulos după Războiul cel Sfânt 1877, pe aici s-au perindat imperii, popoare și culturi gastronomic, care au adus belșug de mâncăruri noi.

 • Fasole și cârnați pentru turiștii saxoni (reţeta Kerei Caliţa)

  După echinocțiu, se știe, valurile se domolesc și oaspeții cu dolari și euroi dau năvală în insule, spre studiul anticelor situri și destrăbălările adiacente. La breakfast-ul de la miezul zilei, desigur, vor fasole cu cârnați. Nu-i mare caznă pentru kiria Heleni, se pregătește cu: