-

Festivalul Părădăicilor, la Macea

Dacă arădenii doresc să se întâlnească au posibilitatea să meargă la Macea unde are loc cea de a X-a ediție a Festivalului Părădăicilor! Trei zile savuroase, pentru vara de care să-ți amintești mereu, cu fiecare roșie bine coaptă!

In acest sfarsit de saptamana, ca o recunoastere a meritului ca de zeci de ani de zile oamenii locului s-au incapatanat sa cultive rosii la castelul Csernovitz din localitatea Macea, situat la 25 de Arad, mai multi producatori de părădăici vin cu productia lor pentru a arata vizitatorilor ce este gustos si bio, paradaica de Macea, la festivalul dedicat acestui aliment care nu trebuie sa lipseasca de pe masa românului.

Festivalul debuteaza vineri cu un concurs de pescuit urmand ca sambata sa aiba loc concursul de ciclism «Festivalul Paradaicilor – Pe Biciclete», pe ruta Macea – Grăniceri – Macea, pe un traseu de 37 km .

Pentru ziua de duminica, organizatorii au pregatit o expoziție de produse tradiționale aradene dar și a paradaicilor macene, ce se va desfasura sub sloganul „Festivalul Paradaicilor – în Expoziție”. Totul va avea loc la Castelului Csernovics din Macea unde un program artistic va intregi atmosfera verde din parcul botanic al castelului.

IOAN SUCIU