-

Festivalul sarmalelor de la Praid

Este o sărbătoare culinară, devenită tradițională, care anul acesta se va desfășura în perioda 21-23 septembrie. Potrivit primarului Bokor Sandor, vineri, prima zi a festivalului de la Praid, va fi dedicată copiilor, care vor avea propriul lor concurs de preparat sarmale.

Sâmbătă este concursul propriu zis, iar primarul a precizat că până la această oră sunt înscriși 16 participanți din țară Și străinătate, dar e sigur că numărul lor va crește pentru că data limită de înscriere este 19 septembrie.

"Ziua de vineri este consacrată copiilor și ei stau la pregătit şi la oferit sarmale. Va fi o alergare pe o distanță de 2 kilometri, cu participare de 500-600 de copii, iar sâmbătă, după deșteptarea pe acordurile muzicii de fanfară, va fi parada de deschidere. Se vor păstra premieri pentru diferite dimensiuni de sarmale, gusturi, aspecte diferite, dar vor fi multe surprize. Iar duminică este, printre altele, a 40-a ediție a Festivalului de fanfare 'Răsună bradul'", a detaliat edilul.

Radio Tg. Mureș, care este partener media al evenimentului, va participa la concursul de gătit sarmale, cu un stand propriu. În cadrul evenimentului vor mai avea loc spectacole folclorice, demonstrații militare de ev mediu, concerte ale mai multor trupe de rock și pop din țară, iar duminică seara festivalul se va încheia cu un foc de artificii.

RADOR

Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli