-

„Plăcintă-ntinsă ca pă la noi”, în Tabăra Căsoaia

Complexul turistic din munții Zarandului, renumit pentru aerul puternic ozonat combinat cu frumusețea peisajului, găzduiește duminică, 16 septembrie, începând cu ora 11:00, un eveniment deosebit: atelierul de gastronomie tradițională "Plăcintă-ntinsă ca pă la noi".

Activitățile gastronomice sunt însoțite de o serie de manifestări culturale: expoziții de pictură, artizanat, prezentări de carte, un atelier culinar și un spectacol folcloric susținut de Grupul "Sânzienele" și Ansamblul "Busuiocul".
În cadrul atelierului de gastronomie tradițională, femeile din Căsoaia îi vor învăța pe copiii prezenți la eveniment cum să prepare delicioasele și tradiționalele plăcinte întinse.
Artizanat și pictură vor expune: Virginia Linul (expoziție de artizanat bistrițeano-năsăudean), Gheorghe Oprea din Agrișu Mare și Ioan Cociuba din Tîrnova.
Vor susţine prezentări şi lectură de carte: Părintele Giani Achim ("Prezentarea istoricului locului, tradiției, obiceiului si artei populare specifice satului Dud, comuna Tîrnova"), prof. Marius Kramer (Prezentarea cărții "Tîrnova, comuna de la Poalele Highişului"), prof. Onisim Botezatu ("Lectură de carte"), Florin Roman ("O filă de istorie centenară"), Emilia Pîncotan ("Vers și spiritualitate").
De asemenea, Nadia și Cornel Urian, împreună cu S.C. Artă si Tradiţii - Virginia Linul, vor aduce pe meleagurile arădene mesajul lor din ținuturile bistrițene și năsăudene, în care tradiția și arta populară fac cinste culturii poporului român din cele mai străvechi timpuri.
Organizatorii manifestării sunt: Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean Arad, în parteneriat cu Primăria Târnova și Asociația ,"Cartea, izvor de cultură".

RADOR

Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli