-

Vinurile vrâncene, preferate la „Bachus 2018”

Patru dintre acestea, au obținut Marea Medalie de Aur şi dreptul de a înscrie, gratuit, câte 10 probe de vin la Concursul Mondial de la Bruxelles, care va avea loc în luna mai, în Elveţia.

Marea Medalie de Aur pentru categoria vin alb demi-dulce a fost câştigată de o Tămâioasă Românească din Vrancea, iar pentru categoria alb sec de vin un Sauvignon Blanc din acelaşi judeţ.

La categoria vin roşu sec, pentru că nu s-a reuşit departajarea probelor, au fost acordate două Mari Medalii de Aur pentru două vinuri Fetească Neagră, ambele din Vrancea, însă de la producători diferiţi, aşa cum s-a dovedit după desecretizarea probelor.

Alte Mari Medalii de Aur au câştigat două vinuri din soiul Muscat Ottonel, un Cabernet Sauvignon şi un vin Syrah. Din cele 360 de probe înscrise în concurs, juriul a mai acordat 86 de medalii de aur şi 117 medalii de argint.

Concursul de vinuri 'Bachus' înseamnă o şansă unică pentru producătorii din toată ţara, care pot avea parte de recunoaşterea calităţii vinurilor lor şi reuşesc astfel să îşi promoveze produsul finit.

Concursul Naţional de Vinuri 'Bachus', a ajuns în acest an la cea de-a IX-a ediţie, și s-a desfăşurat în perioada 4-6 octombrie, la Cerdac, jud. Bacău.

Sursa: agerpres.ro
Sursa Foto: zyzixun.net