-

Ardei umpluți murați (rețetă interbelică)

Această reţetă este "culeasă" dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Se aleg ardei grași nevătămați. Se taie în jurul codiței un căpăcel și se curăță de semințe. Se taie ca fideaua varză albă, puțin morcov, pătrunjel, țelină. Se freacă toate cu puțină sare și se lasă să stea vreo oră-două la rece, ca să lase apă. Se scurge zarzavatul de apa ce-a lăsat, strecurându-l pe rând câte puțin în mână. Se umplu ardeii, iar ca să nu iasă umplătura, se pune deasupra câte o bucățică de frunză de varză sau o felie de morcov.

Citeste continuarea pe GASTROART

Articole înrudite

  • Ciorbe de sarmale și de ardei umpluți

    Ardei umpluți și sarmale se consumă în toate zonele țării. Ambele preparate au nenumărate variante: numim generic ardei umpluți o sumedenie de legume umplute, așa cum și sarmalele au nenumărate compoziții și învelișuri vegetale. Ambele au variante de post, mai ales pe bază de orez și ciuperci, dar lista ingredientelor folosite continuă cu o inepuizabilă inventivitate.

  • Puțin despre sarmale și câteva rețete vechi un pic mai altfel

    Pe câtă poftă, îndestulare și satisfacție ne oferă sarmalele, pe atât de mult murmur general gângurat în barbă, neliniște și nesiguranță gastronomică identitară și un mare, lat și lung, offff național cum că nu-s ale noastre.

  • Borș de pește, rețeta din Chilia Veche

    Rețetarele sunt “organisme vii” și sunt supuse diferențelor de la o zonă la alta, de la o gospodină la alta. Nu există o rețetă bătută în cuie (cu mici excepții, și nu ne referim la rețetarele pentru restaurante) așa cum nu există un gust exact – comun tuturor.

  • Sarmale cu praz – rețetă culeasă de Mircea Groza

    Despre praz am citit în multe locuri. Am şi gătit mult cu praz, îl folosesc, în special, în preparatele bucătăriei Imperiului Roman. O să vă spun câte ceva despre această legumă, informaţii le-am găsit în „plaisir à cuisiner” „plăcerea de a găti”, un site francez care prezintă, pe scurt, o Istorie a prazului.

  • Vechi, dar bune! Trei rețete românești după care îți va lăsa gura apă

    În ultimul timp, cultura culinară din România se lasă invadată de tot felul de produse alimentare aduse de peste mări și țări. De la mâncarea japoneză până la kebab-ul turcesc, toate sunt consumate cu plăcere de gurmanzii curiosi.

Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept