-

Produc. Savurez. Mănânc - povestea continuă

Prima parte a ediţiei din acest an a proiectului gastronomic 'PRODUC. SAVUREZ. MĂNÂNC' a readus amintiri plăcute pentru zeci de sibieni ce au servit preparatele tradiţionale şi produsele localnicilor din Bradu.

Atmosfera a fost una de poveste: picnicul cu miros îmbietor de ceaun şi plăcintele cu mere, prune sau brânză aminteşte de copilărie, atunci când mâncarea bunicilor noastre întrecea preparatele oricărui bucătar celebru.

Povestea continuă, sâmbătă, 5 septembrie 2020, începând cu ora 14 şi până la ora 21, în comuna Bradu, judeţul Sibiu (lângă Pensiunea Iza, la intrarea în comuna Bradu pe drumul Sibiu-Braşov), unde va avea loc ultimul eveniment culinar al proiectului.

Încă o şansă de a gusta copilăria

Gustul dulce al plăcintelor cu prune, cu mere sau brânză, mirosul îmbietor al ceaunului, preparatele tradiţionale din carne, savuroasele produse lactate, legumele proaspăt culese din grădină sau fructele aromate au reuşit să reunească la Bradu zeci de sibieni, într-o atmosferă inedită, chiar pe dealul din satul Bradu, acolo unde s-a desfăşurat ediţia din acest an a proiectului 'Produc. Savurez. Mănânc', organizat de Claudia Buidan, managerul de proiect şi preşedintele Asociaţiei ACT Sibiu şi găzduit de Hortensia Mununar, cea care deţine punctul gastronomic din localitate.

Aşadar, toate aceste lucruri au convins organizatorii să lanseze o altă invitaţie sibienilor la cea de a doua parte a ,,Produc. Savurez. Mănânc', unde şi de această dată, toată lumea este aşteptată să guste puţin din copilăria de altădată, să îşi amintească de jocurile de pe deal şi de savoarea delicateselor pregătite de iscusitele bucătărese din Bradu, chiar acolo, în locul în care sătenii îşi desfăşoară viaţa de zi cu zi.

Preparate noi, gusturi tradiţionale

Oaspeţii vor fi aşteptaţi cu celebrul ceaun de porc pregătit la Bradu, presărat de condimentele secrete ale gospodinelor de aici, dar şi cu faimoasele plăcinte cu mere şi prune sau henckles specific zonei. Pentru cei ce vor dori să nu uite toate aceste gusturi, pot lua acasă bucatele prezentate de producătorii locali, precum lactate din lapte de vacă şi bivoliţă, fructe şi legume crescute în grădinile localnicilor, dar şi preparate din carne de porc.

Acţiunea este cofinanţată de Consiliul Judeţean Sibiu, prin CNM Astra Sibiu.

În contextul pandemiei cu Covid -19, vom lua toate măsurile de siguranţă impuse de autorităţi. Pentru siguranţa participanţilor, masca de protecţie este obligatorie.

Pentru înscrieri:
e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.