-

Ciocolata albă este cu adevărat ciocolată?

Scris de

Copiilor le place ciocolata albă și poate și dumneavoastră. Este la modă tocmai datorită laturii sale regresive. Dar este într-adevăr ciocolată? NU!

Ciocolata este un amestec de masă de cacao, zahăr și mai mult sau mai puțin unt de cacao.
Ciocolata albă este un amestec de unt de cacao (20% minim conform reglementărilor, lapte praf (14% minim) și zahăr. Aceste procente variază în funcție de producători. De asemenea, se adaugă lecitină (un emulgator) și arome (întotdeauna artificiale) ), cel mai adesea vanilie. Nu există masă de cacao în ciocolata albă, deci nu este ciocolată adevărată, în ciuda numelui său.
Ciocolata albă ar fi fost inventată în anii 30 ai secolului trecut de Nestlé pentru a-și folosi surplusul de unt de cacao.
Oferă 550 de calorii la 100 g (aproximativ ca negru). Conține 6,5g de proteine, 57,7g de carbohidrați și 32g de grăsimi. Și calciu (232 mg la 100 g), ceea ce este normal, deoarece există lapte praf.
Din punct de vedere nutrițional, ciocolata albă este absolut neinteresantă. Deoarece nu conține cacao, lipsesc cu desăvârșire toți antioxidanții buni și alte molecule mici care sunt bune pentru sănătate și care prezintă interes pentru ciocolată.
Dacă copiii sau nepoții tăi sunt dependenți de ciocolata albă, încearcă să îi treci pe un program rapid de detoxifiere.
Mai întâi, făcându-i să guste ciocolată cu lapte, la fel de dulce ca ciocolata albă, dar cu un adevărat gust de cacao. Apoi treceți la ciocolată neagră cu 40% cacao, care este mai puțin dulce: 49,6%. Veți putea astfel să le dați gustul ciocolatei bune cu 70% cacao și care conține doar 33 g de zaharuri.

Foto: Pixabay