Ascultă Radio Antena Satelor Live

Băutura care are grijă de imunitate și de siluetă. Află rețeta!

Acest smoothie se prepară usor și conține unele dintre cele mai valoroase ingrediente naturale, care îți întăresc sistemul imunitar și îți oferă energia zilnică de care ai nevoie. Mai mult decât atât, toate cele patru elemente din care se prepară, au un conținut caloric sărac, ajutând efectiv la arderea grăsimilor.

26 Octombrie 2015, 07:53

Ingrediente :
6 felii ananas
6 felii țelină
3 mere
2-3 cm ghimbir proaspăt

Ananasul conţine bromelină, fibre, fitonutrienti (acid cumaric, acid clorogenic), pectine, polizaharide, potasiu, magneziu, fier, mangan, acid folic, vitamina C, B5, B6, B1, antioxidanți și polifenoli (betacaroten). Din punct de vedere medicinal, bromelina este cel mai preţios compus, capabil să accelereze digestia proteinelor.Ananasul are proprietăţi antiinflamatorii, purgative, detoxifiante, antidepresive şi are efect revigorant.

Țelina intră în categoria alimentelor cu un conținut caloric negativ, ceea ce înseamnă că atunci când o consumăm, organismul are nevoie de mai multe calorii pentru a o digera. Cu alte cuvinte, includerea țelinei în dietă ne ajută să ardem mai multe calorii decât consumăm. Pe lângă toate aceste substanțe, țelina mai conține și antioxidanți puternici, precum zeaxantină, luteină și betacaroten. Aceștia oferă protecție organismului împotriva a numeroase boli și întăresc sistemul imunitar.

Merele conțin un antioxidant numit quercentină. Studiile recente au descoperit că acest antioxidant poate ajuta la îmbunătațirea și fortificarea sistemului imunitar, mai ales în situațiile de stres.

Ghimbirul este cunoscut ca fiind un vasodilatator puternic, imunostimulant, antioxidant și stimulant al sistemului digestiv. Are chiar și proprietăți antivirale și antifungice. Stimuleaza imuni­tatea prin creșterea activității timusului și splinei, precum și producția de fagocite. Acesta este un puternic aliat în curele de slăbire, contribuind la arderea grăsimilor.

Mod de preparare – Suc de ananas, mere, țelină și ghimbir

1. Curățăm ananasul și îl tăiem în felii. Îndepărtăm partea centrală a fiecărei felii de ananas.
2. Curățăm merele, dacă au fost tratate, țelina și ghimbirul.
3. Punem fructele și țelina în storcător și îl acționăm.
4. Bem sucul imediat după preparare.

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune