Blat de pizza fără făină
Timp de preparare: 30 min
14 August 2015, 05:07
Ingrediente: 1 conopidă, 1/2 ceaşcă mozzarella fărâmiţată, 1/2 ceaşcă parmezan ras, 1/2 linguriţă oregano uscat, 1/2 linguriţă sare, 1/4 linguriţă pudră de usturoi, 2 ouă.
Mod de peparare:
1. Preîncălziţi cuptorul la treaptă mare şi tapetaţi o tavă cu hârtie pergament.
2. Spălaţi conopida, rupeţi-o în bucheţele şi opăriţi-o aproximativ 10 minute în apă cu sare. Lăsaţi-o la scurs 5minute şi apoi, cu ajutorul unui robot de bucătărie transformaţi-o într-o pastă fină. Lăsaţi-o să se răcească.
3. Într-un castron mare combinaţi conopida cu mozzarella, parmezanul, oregano, sarea, usturoiul pudră şi ouăle. Puneţi compoziţia pe mijlocul tăvii mai devreme pregătite şi întindeţi-o sub formă de blat.
4. Daţi la cuptor 20 de minute la foc mediu. Adăugaţi toppingurile dorite şi mai daţi la cuptor pentru încă 10 minute.