“Boeuf Stroganoff” (reţeta Kerei Caliţa)
Aceasta compozitie a Contelui Alexandr Grigorievici Stroganov, urmasul unor vechi baroni rusi, este cel care a infiintat Universitatea din Odessa,numit cetatean de onoare al orasului si a creat reteta ce-i poarta numele.
21 Martie 2017, 10:47
Pentru 10 baroni rusi in palatul Contelui Stroganov, Marele Bucatar pregateste felul de mancare indragit al Printului ramas neuitat in lumea fara margini:
1.5 kg.muschi de vita, 800 grame ciuperci albe „de Paris”, 300 grame bulion, 600 de grame de smantana de gatit, 1 litru supa de vita, 200 ml ulei de masline, sare, piper, 100 grame coniac, 1 lingura boia dulce, 8 cepe mari taiate solzisori, 3-4 linguri de faina, 200 grame unt.
Se intinde muschiul de vita apasand incet cu podul palmei si se taie in fasii de 4-5 cm. Intr-o parte a bucatariei, ajutorul de bucatar amesteca intr-un bol de alpaca faina cu boiaua, piperul si o lingurita de sare cu varf (lingurita din aceea de pe vremea Printului – de argint si adanca). La plita, Marele Bucatar, intr-o tigaie caleste carnea in uleiul ...................
Citeste continuarea pe Kera Calita