Borș de chitici (Rețeta lui Radu Anton Roman)
În Moldova, pe Siret și pe Prut, țăranii fac acest borș vesel cu o mână de plevușcă ca pretext.
04 Ianuarie 2017, 14:58
Iata o alta varianta, sau ce zice sa facem M. Lupescu - Cand chiticii sunt ferti, se scurge borsul de-o parte iar chiticii se pun intr-o oala si se mai prajesc putin si apoi, rasturnandu-se intr-o strachina, se lasa de se racesc, caci fierbinti nu-s buni si bine de mancat - ceea ce ma face sa cred si sa observ ca domnul invatator ori a fost prin Delta si i-a invatat tipicul - dintai pestele s-apoi zama - ori asta-i meremetul la tot estul de Carpati.
Ingrediente
- 1 ceapa
- 1 patrunjel
- 1 morcov
- 1 telina
- 1 ardei gras
- 2 rosii
- sare, piper
- 2 cartofi
- 1 kg pescuti de un deget; porcusori, obleti, clenisori, carasei etc.
- 1 legatura de leustean
- 1 l bors
- 1 pastarnac