Borș românesc (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Între 1900 și 1948, în România au apărut, pe lângă nenumărate fascicole și broșuri cu tematică restrânsă, („101 găteli din ciuperca“, „Ouale și ce foloase dau ele“) și câteva cărți de bucate monografice, cu sumar și registru complete.
18 Ianuarie 2017, 12:35
Fiind tomuri serioase, simfonice, groase cat caramida, cu mii de retete, au adus imediat autoarelor o remarcabila notorietate in epoca. Toate erau doamne mari, profesoare de menaj cu studii in toata Europa iar cartile lor vadesc talent si doxa gastronomica.
Dar numai Sanda Marin, fiica marelui geograf Simionescu (spun asta ca sa curm traznelile cum ca S.M. ar fi fost... barbat) a ramas o autoritate sigura a zilelor noastre, iar asta nu pentru ca retetele ei au fost mai bune sau mai numeroase decat ale altora, ori mai limpede si mai convingator scrise, ci pentru ca Sanda Marin a propus bucataria cea mai apropiata de traditia si mai ales de realitatea, de posibilitatea romaneasca: cartea ei cu zeci de editii e legata in primul rand de ce se gaseste si deci de ce se mananca, de mii de ani, in Carpati.
Afla care sunt ingredientele necesare si modul de preparare pe Bucataria lui Radu.