Brânzoaice. Rețeta lui Radu Anton Roman
Mai putin aprige decat cele brailene, branzoaicele muntenesti oscileaza intre a deschide masa sau a fereca-o intre cele dulci.
30 Septembrie 2016, 14:37
Le prefer, din motive sentimentale (nu pot intra in amanunte, n-am facut-o atunci, la vremea cuvenita, cum o s-o mai pot face acum, cu ghiocei la tample, pe suflet sau mai stiu eu unde?!) la inceputul mesei, cu smantana, au un gust sarat dulceag care deschide poftele si face sa sara nasturii cingatorilor (gata, v-am spus ca nu intru in amanunte - desi, de fapt, niciodata nu mi-a placut sa ies din ele, sunt lumea mea, traiesc gratie nuantelor mititele, vesele, sturlubatice, poznase, respir prin mici spurcaciuni peltice, neinsemnate, infinite, tot timpul vii, vanzolindu-se in calea universului, impiedicandu-l sa evolueze, sa-si arate maretiile, ma simt reprezentat de detalii si aluzii otravite, marunte, mincinoase, de divagatii subtirele, grabite, sentimentale, de barfulete pofticioase si virgine, de fecioare grasute si perverse, generoase, proaste, indragostite, timide, Mioara, si atat, mai mult nu scoateti de la mine).
Ingrediente
Aluat:
250 g faina
2 oua
10 g drojdie
100 g zahar
75 g zahar
70 g unt
125 ml lapte
1 lingurita rom
1 varf cutit sare pudra - pentru tusa finala
Umplutura:
150 g branza vaca
150 g telemea
2 oua
50 g zahar
coaja rasa de portocala si lamaie
vanilie