Ascultă Radio Antena Satelor Live

Brânzoaice. Rețeta lui Radu Anton Roman

Mai putin aprige decat cele brailene, branzoaicele muntenesti oscileaza intre a deschide masa sau a fereca-o intre cele dulci.

30 Septembrie 2016, 14:37

Le prefer, din motive sentimentale (nu pot intra in amanunte, n-am facut-o atunci, la vremea cuvenita, cum o s-o mai pot face acum, cu ghiocei la tample, pe suflet sau mai stiu eu unde?!) la inceputul mesei, cu smantana, au un gust sarat dulceag care deschide poftele si face sa sara nasturii cingatorilor (gata, v-am spus ca nu intru in amanunte - desi, de fapt, niciodata nu mi-a placut sa ies din ele, sunt lumea mea, traiesc gratie nuantelor mititele, vesele, sturlubatice, poznase, respir prin mici spurcaciuni peltice, neinsemnate, infinite, tot timpul vii, vanzolindu-se in calea universului, impiedicandu-l sa evolueze, sa-si arate maretiile, ma simt reprezentat de detalii si aluzii otravite, marunte, mincinoase, de divagatii subtirele, grabite, sentimentale, de barfulete pofti­cioase si virgine, de fecioare grasute si perverse, generoase, proaste, indragostite, timide, Mioara, si atat, mai mult nu scoateti de la mine).

Ingrediente

Aluat:
250 g faina
2 oua
10 g drojdie
100 g zahar
75 g zahar
70 g unt
125 ml lapte
1 lingurita rom
1 varf cutit sare pudra - pentru tusa finala

Umplutura:
150 g branza vaca
150 g telemea
2 oua
50 g zahar
coaja rasa de portocala si lamaie
vanilie

Afla modul de preparare pe Bucataria lui Radu

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune