Ascultă Radio Antena Satelor Live

Bruschete cu brânză de capră și sfeclă

Pentru o gustare sau un aperitiv ușor de vară, poți combina ingrediente proaspete și în doar câteva minute vei avea o masă sănătoasă și delicioasă.

07 August 2015, 05:26


Incearca o versiune diferita a unei retete clasice, alege sa prepari bruschete cu branza de capra, alaturi de sfecla, ceapa verde si marar. Aromele se potrivesc de minune, iar reteta este potrivita si pentru lacto-ovo-vegetarieni.Iar daca tii o dieta de slabire, injumatateste cantitatile si foloseste paine integrala.

Ingrediente

150 g branza de capra, 400 g paine feliata, o lingura de mustar Dijon, 50 ml cidru de mere, o legatura de ceapa verde, un ou, o sfecla (140 g), o legatura de marar, sucul de la o lamaie

Preincalzeste cuptorul, dar foloseste doar caldura de sus. Taie ceapa verde in bucati mici si curata sfecla de coaja, toaca si mararul. Intr-un bol mare, amesteca bine branza de capra (preferabil sa fie moale), lingura de mustar, cidrul, ceapa si oul, lasa deoparte.

Pune feliile de paine pe o tava mare si lasa-le la cuptor cateva minute, pana cand se prajesc pe o parte. Intoarce-le si intinde mixtura de branza pe cealalta parte. Lasa la cuptor circa 8-10 minute sau mai putin, in functie de temperatura, pana cand prind o culoare aurie.

Taie sfecla si da-o pe razatoare sau pune-o intr-un blender sau robot de bucatarie. Adauga jumatate de legatura de marar proaspat si sucul stors de la o lamaie si amesteca pana cand totul se imbina si obtii consistenta unei paste.

Citeste articolul complet pe curademiere.ro

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune