Bruschete cu brânză de capră și sfeclă
Pentru o gustare sau un aperitiv ușor de vară, poți combina ingrediente proaspete și în doar câteva minute vei avea o masă sănătoasă și delicioasă.
07 August 2015, 05:26
Incearca o versiune diferita a unei retete clasice, alege sa prepari bruschete cu branza de capra, alaturi de sfecla, ceapa verde si marar. Aromele se potrivesc de minune, iar reteta este potrivita si pentru lacto-ovo-vegetarieni.Iar daca tii o dieta de slabire, injumatateste cantitatile si foloseste paine integrala.
Ingrediente
150 g branza de capra, 400 g paine feliata, o lingura de mustar Dijon, 50 ml cidru de mere, o legatura de ceapa verde, un ou, o sfecla (140 g), o legatura de marar, sucul de la o lamaie
Preincalzeste cuptorul, dar foloseste doar caldura de sus. Taie ceapa verde in bucati mici si curata sfecla de coaja, toaca si mararul. Intr-un bol mare, amesteca bine branza de capra (preferabil sa fie moale), lingura de mustar, cidrul, ceapa si oul, lasa deoparte.
Pune feliile de paine pe o tava mare si lasa-le la cuptor cateva minute, pana cand se prajesc pe o parte. Intoarce-le si intinde mixtura de branza pe cealalta parte. Lasa la cuptor circa 8-10 minute sau mai putin, in functie de temperatura, pana cand prind o culoare aurie.
Taie sfecla si da-o pe razatoare sau pune-o intr-un blender sau robot de bucatarie. Adauga jumatate de legatura de marar proaspat si sucul stors de la o lamaie si amesteca pana cand totul se imbina si obtii consistenta unei paste.