Ascultă Radio Antena Satelor Live

Bruschete cu brânză de capră și sfeclă

Pentru o gustare sau un aperitiv ușor de vară, poți combina ingrediente proaspete și în doar câteva minute vei avea o masă sănătoasă și delicioasă.

07 August 2015, 05:26


Incearca o versiune diferita a unei retete clasice, alege sa prepari bruschete cu branza de capra, alaturi de sfecla, ceapa verde si marar. Aromele se potrivesc de minune, iar reteta este potrivita si pentru lacto-ovo-vegetarieni.Iar daca tii o dieta de slabire, injumatateste cantitatile si foloseste paine integrala.

Ingrediente

150 g branza de capra, 400 g paine feliata, o lingura de mustar Dijon, 50 ml cidru de mere, o legatura de ceapa verde, un ou, o sfecla (140 g), o legatura de marar, sucul de la o lamaie

Preincalzeste cuptorul, dar foloseste doar caldura de sus. Taie ceapa verde in bucati mici si curata sfecla de coaja, toaca si mararul. Intr-un bol mare, amesteca bine branza de capra (preferabil sa fie moale), lingura de mustar, cidrul, ceapa si oul, lasa deoparte.

Pune feliile de paine pe o tava mare si lasa-le la cuptor cateva minute, pana cand se prajesc pe o parte. Intoarce-le si intinde mixtura de branza pe cealalta parte. Lasa la cuptor circa 8-10 minute sau mai putin, in functie de temperatura, pana cand prind o culoare aurie.

Taie sfecla si da-o pe razatoare sau pune-o intr-un blender sau robot de bucatarie. Adauga jumatate de legatura de marar proaspat si sucul stors de la o lamaie si amesteca pana cand totul se imbina si obtii consistenta unei paste.

Citeste articolul complet pe curademiere.ro

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Gastronomie 16 Septembrie 2024, 11:16

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic

Cele mai bune sarmale şi piftii vor fi analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic dedicat acestor...

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Gastronomie 04 Septembrie 2024, 13:18

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea

În acest weekend, județul Tulcea devine centrul de atracție al gastronomiei tradiționale românești, găzduind a doua ediție a...

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
Gastronomie 29 August 2024, 17:59

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş

Cea de-a doua ediţie a Festivalului European BIO şi al Tradiţiilor Locale, va avea loc între 6 şi 8 septembrie la Ibăneşti,...

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Gastronomie 27 August 2024, 10:27

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, termenii „bio,” „organic,” și „ECO” devin din ce în...

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Gastronomie 26 August 2024, 14:00

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie

Primăria comunei Sviniţa din judeţul Mehedinţi organizează în zilele de 30 şi 31 august, dar şi pe 1 septembrie, adică la...

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Gastronomie 24 August 2024, 13:09

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor

'Expo-Flora Maramureş', unul dintre cele mai vechi evenimente din municipiul Baia Mare, cu o tradiţie de peste trei decenii,...

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată
Gastronomie 12 Iulie 2024, 12:54

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată

Un european din zece (9,5% din populaţia Uniunii Europene) nu îşi permitea în 2023 o masă care să conţină carne, peşte sau...

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată