BUCATARIALUIRADU.RO. Tartă muntenească
Un fel de budincă a la Râul Doamnei, făcută de o cuconiță care știa, de la o tanti din Târgoviște care fusese de două ori în Franța, aproximativ cum, dar nu știa mai deloc cu ce, drept care a ieșit turta asta.
24 Iulie 2017, 12:37
La masa se da cu smantana. E o coptura usoara, merge si o tuica subtirica de Campulung, prin transparentele ei puteti vedea alunecarea norilor peste Leoata, ca o scandare a unor versuri albe, neregulate, dar atat de perfecte.
Ingrediente Tartă muntenească (rețeta lui Radu Anton Roman)
2 linguri de unt
1 cana de lapte cald
1 lingura de faina
sare, piper
2 linguri de pesmet fin
4-5 oua
150 g branza de cosulet
MOD PREPARARE Tartă muntenească (rețeta lui Radu Anton Roman)
Laptele si untul se incalzesc, apoi se lucreaza bine cu faina si pesmet, sare si piper, sa nu fie cocoloase
Galbenusurile se freaca putin, dupa care li se adauga treptat branza, apoi pasta de lapte de mai sus
Albusurile se bat spuma tare si se amesteca, incet si grijuliu, cu tot „aluatul”
Se unge o cratita cu unt, se umple cu ce-ati facut si se pune pe marginea plitei sau in cuptor, la foc moale, pana se intareste.