Ascultă Radio Antena Satelor Live

Budincă de dovleac cu miere

Dacă adori gustul de plăcintă cu dovleac, îți poți face o budincă cu miere, absolut delicioasă, un desert cremos.

29 Octombrie 2015, 07:05


Vei folosi amidon de porumb ca agent de ingrosare, tolerat si daca tii dieta Dukan, de pilda. Poti gasi amidon alimentar fara gluten sau o versiune bio.

Daca ai deja piure de dovleac, timpul total de gatire este de doar 15 minute si vei obtine 5-6 portii de budinca, ce-ti va satisface imediat pofta de dulce.

Ingrediente

- 400 g piure de dovleac, 170 g miere, doua oua mari, 30 g amidon de porumb, mix de condimente (scortisoara, nucsoara, pudra de cuisoare), 350 ml lapte, un praf de sare

Inainte de toate, trebuie sa pregatesti piure de dovleac. Preincalzeste cuptorul la temperatura maxima, taie dovleacul placintar in jumatate, scoate-i samburii si pune bucatile intr-o tava, cu fata in sus. Adauga putin unt si lasa la cuptor, apoi scoate si cand se raceste, pune intr-un blender si amesteca bine pana cand obtii o consistenta de piure, foarte omogena.

Pune intr-o cratita 400 g din acest piure (restul iti poti folosi pentru o placinta cu dovleac), apoi toarna mierea deasupra. Ai grija sa ai focul la minim si sa amesteci pana cand mierea se topeste complet si cele doua ingrediente se combina. Asigura-te ca temperatura nu este prea mare cand spargi doua oua deasupra, amesteca mereu cu o lingura de lemn.

Combina amidonul de porumb cu putin lapte, vezi sa nu se formeze cocoloase, apoi varsa lichidul rezultat in cratita. Presara un mix de condimente – scortisoara macinata, nucsoara macinata si pudra de cuisoare, ce folosesti in mod obisnuit pentru placinta.

Adauga si restul de lapte ramas, dar si un varf de cutit de sare.

Amesteca toate ingredientele foarte bine, la foc mic, pana cand budinca incepe sa se ingroase si sa fiarba. Cand obtii un amestec gros, opreste aragazul si pune desertul in boluri mici. Budinca se va intari mai mult in timp ce se raceste.

Serveste budinca de dovleac rece, cu putina frisca, scortisoara si un strop de miere in plus, pentru gust delicios.

Sursa: curademiere.ro

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune