Budincă de dovleac cu miere
Dacă adori gustul de plăcintă cu dovleac, îți poți face o budincă cu miere, absolut delicioasă, un desert cremos.
29 Octombrie 2015, 07:05
Vei folosi amidon de porumb ca agent de ingrosare, tolerat si daca tii dieta Dukan, de pilda. Poti gasi amidon alimentar fara gluten sau o versiune bio.
Daca ai deja piure de dovleac, timpul total de gatire este de doar 15 minute si vei obtine 5-6 portii de budinca, ce-ti va satisface imediat pofta de dulce.
Ingrediente
- 400 g piure de dovleac, 170 g miere, doua oua mari, 30 g amidon de porumb, mix de condimente (scortisoara, nucsoara, pudra de cuisoare), 350 ml lapte, un praf de sare
Inainte de toate, trebuie sa pregatesti piure de dovleac. Preincalzeste cuptorul la temperatura maxima, taie dovleacul placintar in jumatate, scoate-i samburii si pune bucatile intr-o tava, cu fata in sus. Adauga putin unt si lasa la cuptor, apoi scoate si cand se raceste, pune intr-un blender si amesteca bine pana cand obtii o consistenta de piure, foarte omogena.
Pune intr-o cratita 400 g din acest piure (restul iti poti folosi pentru o placinta cu dovleac), apoi toarna mierea deasupra. Ai grija sa ai focul la minim si sa amesteci pana cand mierea se topeste complet si cele doua ingrediente se combina. Asigura-te ca temperatura nu este prea mare cand spargi doua oua deasupra, amesteca mereu cu o lingura de lemn.
Combina amidonul de porumb cu putin lapte, vezi sa nu se formeze cocoloase, apoi varsa lichidul rezultat in cratita. Presara un mix de condimente – scortisoara macinata, nucsoara macinata si pudra de cuisoare, ce folosesti in mod obisnuit pentru placinta.
Adauga si restul de lapte ramas, dar si un varf de cutit de sare.
Amesteca toate ingredientele foarte bine, la foc mic, pana cand budinca incepe sa se ingroase si sa fiarba. Cand obtii un amestec gros, opreste aragazul si pune desertul in boluri mici. Budinca se va intari mai mult in timp ce se raceste.
Serveste budinca de dovleac rece, cu putina frisca, scortisoara si un strop de miere in plus, pentru gust delicios.