Cafeaua sărată, nouă tendință de consum
Totul a început când revista britanică Nature a prezentat rezultatul unui studiu științific asupra consumului de cafea, care arăta că un strop de sare atenuează gustul amar al cafelei, deloc pe placul neofiților.
05 Noiembrie 2015, 06:35
Sarea ar permite în același timp cafelei să își etaleze toate aromele subtile.
Dacă omenirea pare a se împărți în două mari tabere, băutorii de ceai și băutorii de cafea, în cadrul celor din urmă au existat mereu trei grupuri: adepții cafelei negre, cei care apreciază laptele adăugat licorii negre și cei care pun puțin zahăr să atenueze gustul amar.
Echilibrul existent a fost însă brusc tulburat de un nou grup: hipsterii care își sărează cafeaua, relatează 7sur7.be.
Cum tot ce este nou și oarecum ciudat prinde adesea, sarea în cafea a devenit deja o tendință pentru unii inițiați. Nu este însă un obicei cu totul nou, din moment ce ciocolata cu sare sau caramelul cu unt sărat și-au câștigat adepți de o bună perioadă de timp.
Probabil va trece însă destulă vreme până când în cafenele, între zaharniță și siropul de agave să fie pusă și o solniță.