Cartofi cu chimen (Rețeta lui Radu Anton Roman)
E o seară groasă și întunecată ca o miere bătrână (fac ce fac și tot la gastro-comparații mă întorc-dar cu tot ce am mai bun: poftă-de viață!).
03 Ianuarie 2017, 11:00
Ploua varatic, adica nu stii daca ploua cu adevarat sau aerul e doar o revarsare fierbinte si dulceaga de ape plutitoare, ratacind pe obcine. Tuna des, zguduind pamantul si casele, clatinand blidariul si policioara si impingand spaima strachinilor pana la clinchet.
Sunt prea putine de facut. Daca mai adaug ca in cotruta de pe cuptor sfaraie impacati si imbratisati ca dintr-o mama, o mata si-un prunc, iar pe masa lucesc stins un hargau cu cartofi gratinati cu cas, mirosind bland a chimen si un pahar de Pinot Gris de la Lechinta (din cel demisec, smarald-auriu, cu miros de polen si cu gust de para tomnatica) atunci suntem in Bucovina, tara victoriilor imaginare si a vorbelor nerostite.
Afla ingredientele necesare si modul de preparare pe Bucataria lui Radu.