Cartofi umpluți (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Găteala dâmbovițeană mai ales, cartofii pot fi umpluți cu multe și de toate (cartofii umpluți sunt o comoară la casa și la masa omului: se fac ușor, arată bine și costă puțin). Dacă a fost un an bun, Merlot-ul de la Sahateni e un vin frumos, cu luciri pierdute, de zidărie englezească, cu respirări tomnatice, de ierburi și poame coapte, dar mai ales cu un gust tulburător de cireșe amare. Voluptuos și rafinat, amăgitor de-a dreptul-un vin care, dacă-ți cere sufletul, i-l dai !-nu cred că e ceva mai bun pentru niște cartofi atât de elegant gătiți.
13 Septembrie 2017, 08:36
Când îți cade bucătură din mână Ia masă, te vorbește cineva de rău. (Gorovei)
Ingrediente
12 cartofi frumosi
Umplutura:
1 ceapa
cimbru (facultativ)
sare, piper, cam cat v-ar placea
2-3 linguri de supa de carne
1 ou (se poate, la o adica, si fara)
2 linguri de orez (merge si fara)
1 legatura de marar (nu e obligatoriu)
1 felie de franzela inmuiata in lapte (daca vreti)
500 g carne tocata (mai mult sau mai putin impanata, dupa gust)
Sos:
1 pahar de bulion rosii
1 pahar de supa de carne
1 lingurita de zahar
1 paharel de vin
1 praf de sare
cimbru