Ascultă Radio Antena Satelor Live

Ce trebuie să mănânci de Revelion să ai noroc tot anul

Cu totii avem superstitiile noastre de Revelion. Sigur v-ati ales deja lenjeria rosie pe care sa o purtati in noaptea dintre ani, dar stiati ca anumite alimente sanatoase va pot purta noroc in noul an? Iata o lista a alimentelor sanatoase, dar si norocoase pentru rascrucea dintre ani.

31 Decembrie 2015, 07:23

Legume verzi, pe lista alimentelor sanatoase si norocoase

Se spune ca legumele verzi sunt cu noroc de anul nou pentru ca seamana cu banii. Sunt si pline de vitamine si minerale deci nu ai de ce sa le eviti.

Fasolea, aliment sanatos si banos

Precum salata sau alte verdeturi si fasolea semnifica BANI, si anume monedele. Indiferent daca alegi lintea, mazarea sau fasolea uscata va fi bine pentru sanatatea ta, si te vei reface mai usor dupa nenumaratele pahare de sampanie.

Nu uita de peste, alimentul norocos, in alimentatia sanatoasa de Revelion

Pestele este norocos din mai multe motive. Solzii se aseamana cu banii si pestii se gasesc in bancuri ceea ce simbolizeaza de asemenea ideea de abundenta. Lasand la o parte simbolistica, sunt numeroase beneficii nutritionale. Pestele gras (somonul si tonul) sunt surse foarte bune de uleiuri esentiale Omega 3. Pestele mai slab este o sursa indicata de fibre.

Mexicanii considera strugurii alimente sanatoase si norocoase

De Revelion trebuie sa consumati cat mai multe fructe. Mexicanii mananca cate un bob de strugure pentru fiecare luna a anului urmator. Daca este amar sau stricat, veti stii sa aveti grija in luna respectiva a anului. Nenumaratele seminte ale rodiei semnifica prosperitatea. Smochinele simbolizeaza fertilitatea. Consumati un fruct daca aveti pofta de o gustare sanatoasa.

Macaroanele si cerealele, alimente sanatoase care simbolizeaza viata lunga

Macaroanele si cerealele (orez, quinoa, orz) sunt simboluri ale unei vieti lungi si abundente. Fabricate din hrisca, taiteii soba sunt o mare sursa de fibre.

Citeste continuarea pe kfetele.ro

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune