Ascultă Radio Antena Satelor Live

Cel mai sănătos ketchup făcut în casă: Află care este cea mai bună rețetă

Ketchupul este unul dintre cele mai utilizate condimente din lume, dar cel aflat în magazine este procesat și plin de aditivi.

21 Aprilie 2017, 07:06


Dacă mergeți la magazinul de produse alimentare și luați orice fel de ketchup, veți descoperi că cele mai multe dintre ele conțin sirop de fructoză de porumb.

Ketchup-ul vândut astăzi este departe de rețeta originală fermentată, ambalată cu alimente sănătoase, întregi.

Majoritatea produselor vândute pe piață conțin sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză, dar și alți conservanți dăunători și aditivi pentru a imbunătăti durata de conservare și gustul.

Cea mai bună modalitate de a vă proteja familia în timp ce vă bucurați de condimentul preferat este să vă faceți propria variantă sănătoasă cu roșii organice și alte alimente întregi. (PM)

Ketchup-ul este un ingredient nelipsit din bucătăria unei gospodine și cu siguranță un sos delicios pentru cei mici. Este des folosit pentru burgeri sau hotdog, este excelent adăugat pe pizza și se asortează perfect aproape oricărui tip de mâncare.

Se găsește în mai multe variante, de la cele procesate, până la cele bio.

Majoritatea sosurilor de ketchup care se găsesc în comerț conțin sub 40% roșii, așa că pentru o alimentație sănătoasă se recomandă mult mai mult ca acesta să fie făcut în casă. De asemenea, cum aceste produse sunt pline de E-uri și conservanți în magazine, cel mai bun ketchup este cel făcut de tine, deoarece este 100% natural, are un gust deosebit de bun și rezistă pe toată perioada iernii.

Ingrediente

3 kilograme de roșii cărnoase
1,5 kilograme de ardei capia, este de preferat ca aceștia să fie roșii
ardei iute, dacă doriți ca sosul să fie picant
6 cepe medii
6-10 căței de usturoi
6-7 frunze de țelină cu tot cu tulpină

Citeste continuarea pe YVE.ro

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Gastronomie 16 Septembrie 2024, 11:16

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic

Cele mai bune sarmale şi piftii vor fi analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic dedicat acestor...

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Gastronomie 04 Septembrie 2024, 13:18

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea

În acest weekend, județul Tulcea devine centrul de atracție al gastronomiei tradiționale românești, găzduind a doua ediție a...

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
Gastronomie 29 August 2024, 17:59

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş

Cea de-a doua ediţie a Festivalului European BIO şi al Tradiţiilor Locale, va avea loc între 6 şi 8 septembrie la Ibăneşti,...

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Gastronomie 27 August 2024, 10:27

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, termenii „bio,” „organic,” și „ECO” devin din ce în...

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Gastronomie 26 August 2024, 14:00

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie

Primăria comunei Sviniţa din judeţul Mehedinţi organizează în zilele de 30 şi 31 august, dar şi pe 1 septembrie, adică la...

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Gastronomie 24 August 2024, 13:09

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor

'Expo-Flora Maramureş', unul dintre cele mai vechi evenimente din municipiul Baia Mare, cu o tradiţie de peste trei decenii,...

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată
Gastronomie 12 Iulie 2024, 12:54

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată

Un european din zece (9,5% din populaţia Uniunii Europene) nu îşi permitea în 2023 o masă care să conţină carne, peşte sau...

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată