Cheesecake marmorat cu piure de dovleac
Un desert perfect folosind ingrediente specifice toamnei se obtine usor daca alegi sa prepari un cheesecake cu dovleac.
25 Septembrie 2015, 06:56
Pentru orice ocazie, se poate prepara din timp si refrigera pana la 3 zile. Ai nevoie de o forma rotunda (preferabil cu parti detasabile), biscuiti aromati cu ghimbir, piure de dovleac, cateva condimente, crema de branza si putina atentie si rabdare.
Ingrediente
250 g biscuiti cu ghimbir, 3 linguri de unt topit, 200 g piure de dovleac, o lingurita de scortisoara macinata, 1/4 lingurita de sare, 1/4 lingurita de nucsoara, 1/8 lingurita de praf de cuisoare, 250 g zahar, o lingura de faina, 900 g crema de branza (amestec din branza si mascarpone sau crema de branza gata preparata), o lingurita de esenta de vanilie, 60 g smantana rece, doua galbenusuri de ou si doua oua (la temperatura camerei)
Inainte de toate, prepara un piure de dovleac. Taie pe jumatate un dovleac, scoate-i toate semintele, presara putin zahar si coace pana se inmoaie, apoi paseaza miezul intr-un robot de bucatarie.
Preincalzeste cuptorul la 160 de grade si aranjeaza gratarul din mijloc. Pregateste forma, unge partea de jos si partea laterala cu unt. Topeste restul de unt la foc mic.
Marunteste biscuitii crocanti intr-un robot de bucatarie aproximativ 20 de secunde, pana cand obtii o consistenta fina.
Adauga untul topit si pulseaza pana cand cele doua ingrediente se combina. Alternativ, poti pune biscuitii intr-o punga de plastic resigilabila si poti folosi un facalet pentru a-i zdrobi. Transfera apoi din punga intr-un bol mediu si adauga untul topit, amesteca bine cu toate firimiturile.