Chiftele de cartofi (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Chiftele de cartofi este o rețetă la îndemâna oricui. Ieftină, rapidă și cel mai important, delicioasă!
08 Mai 2017, 09:34
Cel mai la indemana si mai raspandit surogat de chiftelute (dac’ar stii sarazinii ce-am facut noi din chiofte-ul lor!), o minciunica cu boi placut si miros bun, dar mai ales cu gust parsiv, de buna seama la fel de bun pe cat cel din carne, dar parca mai fraged, mai subtil.
Daca telemeaua e destul de sarata, lucratura seaca cere, dupa o tuica, vin sprintar, alb, ori o bere (cuvantul e desprins din latina, iar bautura a venit spre nord din antichitatea sud mediteraneana), rece si multa, ca bere putina nu exista.
Chiftele de cartofi (Rețeta lui Radu Anton Roman) - Ingrediente
Cu branza de vaci:
500 g cartofi
2 oua
200 g branza de vaci
150 g faina
untdelemn pentru prajit
sare
marar (merge si uscat)
Cu telemea:
1 kg cartofi
2 oua
300 g telemea
piper
200 g malai
100 ml ulei
1 legatura de marar (si uscata)
Afla modul de preparare al acestei retete pe Bucataria lui Radu