Chiftele din legume (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Joaca și jerba unei zile de vară, un fel de ghiveci, în fond, care e perfect numai cu sos de roșii la care se adaugă 2 linguri de smântână, ca să fie totul nebunește de fraged și de oltenesco-caraso-bănățean.
15 Februarie 2017, 12:28
Ca aperitiv, sunt unice fierbinti, cu smantana.
Nu-s rele nici acompaniament pentru fripturi si tocanite. Dar, repet, devin paradisiace cu sos de rosii cu usturoi si smantana.
Iar vinurile lor le sunt vecini „dulci”, adica diamantul spumos al Banatului de sud - Creata Galbena de Lovrin (nu obosesc sa laud acest vin) - jucaus, fin amarui, galbui si transparent ca o gluma de adolescent, mirosind energic a hamei salbatic si a papadie strivit, sau Mustoasa de la Siria, juna aradeana explodand de energie, prospetime si bucurie de-a trai, ratacind, neobosita si vioaie, limpee ca un gaz ilariant, prin tot Ardealul.
Ingrediente
200 g cartofi
100 g fasole verde
100 g spanac
200 g varza
200 g conopida
200 g telemea
3 oua
marar, patrunjel
1 ceapa
pesmet, faina
1 ceapa
200 g miez de paine alba
1 lingura de ulei pentru prajit ceapa
ulei pentru prajit chiftele
200 g praz (eventual si alte legume, respectand proportiile)
1 varf de cutit piper pisat