Chilca cu ceapă (Rețeta lui Radu Anton Roman)
„Sărătura săracului“, cum se spunea peștișorilor aruncați de vii, direct din năvod, de pescarii de la Jurilovca în putina cu sare, poate fi o intrare foarte gustoasă dacă o aranjăm puțin, să fie mai atrăgătoare și la înfățișare și la miros.
03 Februarie 2017, 11:50
Multe „ale saracului“ au bucurat palate nobile si au ajuns pe la curti si mese domnesti: celebra mancare de fasole neagra braziliana, la bouillabesse, ciorba de burta si ghiveciul macelaresc, blinile (daca astea le-o fi pluralul!).
La chilca merge numai un vinisor zapacit ce nu se gaseste in Dobrogea, ca Plavaia sau Galbena de Odobesti, sa musteasca-n cana si sa nu stii de unde vine miros de flori la masa cu peste sarat.
Ingrediente
500 g chilca (peste marunt, marin)
3 cepe (rosii!)
2 linguri de otet (de preferinta de fructe)
1 lamaie
3 linguri de untdelemn (de masline ar fi bine)
1 pumn de masline
verdeata - patrunjel