Chilca cu ceapă (Rețeta lui Radu Anton Roman)
„Sărătura săracului“, cum se spunea peștișorilor aruncați de vii, direct din năvod, de pescarii de la Jurilovca în putina cu sare, poate fi o intrare foarte gustoasă dacă o aranjăm puțin, să fie mai atrăgătoare și la înfățișare și la miros. Multe „ale săracului“ au bucurat palate nobile și au ajuns pe la curți și mese domnești: celebra mâncare de fasole neagră braziliană, la bouillabesse, ciorba de burtă și ghiveciul măcelăresc, blinile (dacă astea le-o fi pluralul!).
06 Septembrie 2017, 13:55
La chilca merge numai un vinisor zapacit ce nu se gaseste in Dobrogea, ca Plavaia sau Galbena de Odobesti, sa musteasca-n cana si sa nu stii de unde vine miros de flori la masa cu peste sarat.
Ingrediente Chilca cu ceapă (Rețeta lui Radu Anton Roman)
500 g chilca (peste marunt, marin)
3 cepe (rosii!)
2 linguri de otet (de preferinta de fructe)
1 lamaie
3 linguri de untdelemn (de masline ar fi bine)
1 pumn de masline
verdeata - patrunjel