Chisăliţă domnească de vişine – Reţeta lui Radu Anton Roman
Chisăliţa este o zeamă de fructe (cireşe, vişine, coacăze, prune) fierte. Acest tip de compot de fructe se poate face cu sau fără zahăr, iar în multe zone ale României, se face doar din fructe şi zahăr.
20 Iunie 2017, 10:57
Îţi recomandăm o reţetă simplă, testată de Radu Anton Roman, iar la final poţi servi chisăliţa rece. La bază, chisăliţa este o mâncare de post, iar această variantă domnească este nu e nici supă, nici compot, ci mai degrabă o combinaţie între cele două. Însă de îndată ce îţi vei pune chisăliţa rece în farfurie, îţi va aminti de compotul de vişine pe care îl mâncai în copilărie.
Ingrediente:
3 linguri zahăr
5 gălbenuşuri
3 linguri făină
1 pahar smântână
Vezi mai multe rețete AICI - Marea Carte de Bucate
1 praf sare
pătrunjel verde
1 kg vişine coapte
Află cum se prepară chisălița domneasca pe clickpoftabuna.ro.