Ascultă Radio Antena Satelor Live

Ciocolata albă este cu adevărat ciocolată?

Copiilor le place ciocolata albă și poate și dumneavoastră. Este la modă tocmai datorită laturii sale regresive. Dar este într-adevăr ciocolată? NU!

Ciocolata albă este cu adevărat ciocolată?

31 Mai 2021, 16:26

Ciocolata este un amestec de masă de cacao, zahăr și mai mult sau mai puțin unt de cacao.
Ciocolata albă este un amestec de unt de cacao (20% minim conform reglementărilor, lapte praf (14% minim) și zahăr. Aceste procente variază în funcție de producători. De asemenea, se adaugă lecitină (un emulgator) și arome (întotdeauna artificiale) ), cel mai adesea vanilie. Nu există masă de cacao în ciocolata albă, deci nu este ciocolată adevărată, în ciuda numelui său.
Ciocolata albă ar fi fost inventată în anii 30 ai secolului trecut de Nestlé pentru a-și folosi surplusul de unt de cacao.
Oferă 550 de calorii la 100 g (aproximativ ca negru). Conține 6,5g de proteine, 57,7g de carbohidrați și 32g de grăsimi. Și calciu (232 mg la 100 g), ceea ce este normal, deoarece există lapte praf.
Din punct de vedere nutrițional, ciocolata albă este absolut neinteresantă. Deoarece nu conține cacao, lipsesc cu desăvârșire toți antioxidanții buni și alte molecule mici care sunt bune pentru sănătate și care prezintă interes pentru ciocolată.
Dacă copiii sau nepoții tăi sunt dependenți de ciocolata albă, încearcă să îi treci pe un program rapid de detoxifiere.
Mai întâi, făcându-i să guste ciocolată cu lapte, la fel de dulce ca ciocolata albă, dar cu un adevărat gust de cacao. Apoi treceți la ciocolată neagră cu 40% cacao, care este mai puțin dulce: 49,6%. Veți putea astfel să le dați gustul ciocolatei bune cu 70% cacao și care conține doar 33 g de zaharuri.

Foto: Pixabay

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune