Ciorbă ardelenească cu afumătură
Preparatele tradiţionale din Transilvania sunt mai bogate în grăsimi, carne şi condimente decât cele din alte provincii româneşti. Untura, ardeiul iute, paprica şi tarhonul sunt ingrediente care dau specificitate mâncărurilor din Transilvania. Ciorbele sunt drese, cum se spune, cu ou şi cu smântână, ceea ce le face mai bogate în calorii, lucru necesar într-un spaţiu cu ierni mai aspre şi cu activităţi în agricultură care necesită un efort mai mare.
31 Ianuarie 2015, 10:38
Ciorba cu afumătură este un preparat specific Transilvaniei şi poate fi făcută fie cu cartofi, fie cu varză. Un mic secret al preparării este acela că, înainte de a o pune în oala de ciorbă, trebuie să opărim carnea afumată, fie jambon, fie costiţă, pentru că, prin fierbere, este eliminată o parte din sare. Avem nevoie de jumătate de kg de costiţă afumată de porc, de câţiva cartofi, de două cepe, 2 morcovi, de o ţelină, o rădăcină de pătrunjel, de tarhon, oţet, ou şi smântână. Se pune la fiert costiţa de porc pe care am tăiat-o în prealabil în bucăţi mai mici şi se spumează din când în când.
Citește continuarea rețetei pe RADIO ROMÂNIA INTERNAȚIONAL