Ciorba attică de linte (rețeta Kerei Calița)
Zahereaua pentru 6 comeseni: 500 g linte cu bobul mic, cu coaja subtire, sanatoasa, curatata de gargaritecam trei litri de apa de isvoro ceapa mare
14 Decembrie 2016, 08:35
6 catei de usturoi (restul cateilor de dau pe garla)
cimbru din belsug
Boabele de linte spalate-descantate se lasa de cu seara, dupa rugaciune, in apa rece in tingire de arama.
De dimineata, se pune la foc potrivit cu apa rece de isvor.
Dupa primul clocot, prima apa se arunca, urandu-i sa ieie toate relele cu ea.
Se toarna apa de sfarsit, cam un litru si jumatate.
Se picura un varf de sare marina ..................
Citeste mai departe pe Kera Calita
Rețetă din volumul „Bucătăria Balkaniei”, de Aurora Nicolau si Horia Pana. Editura Integral, 2016