Ciorbă de iepure (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Nu-i mare diferență între o friptură vânătorească și o ciorbă. Pe lângă zarzavatul obișnuit, recunoști baza și tipicul întregii gastronomii cinegetice (din Europa): vin roșu, foi de dafin, cimbru, sânge, tarhon, oțet. Doar că toată Europa îmbălsămează și adună în jurul fripturii de vânat deliciile astea, în timp ce bănățenii, ei și numai ei, le scaldă și le întind într-o zeamă lungă!
15 Noiembrie 2016, 10:29
Or fi banatenii carpanosi, de toarna apa si-n friptura? Sau au descoperit, de capul lor (cel capos si increzut), ca din apa s-a nascut viata si deci din ciorba se va naste si bunatatea ei!
Orice ar fi merg pe mana lor, caci ciorba de iepure banateana nu numai ca nu e o zeama lunga, ci imi pare mai degraba o adevarata potiune magica, incarcata de gusturi exotice, de minerale si energii vitale, o seva compozita smulsa si inchinata salbaticiei si fortei naturii, o mancare extraordinara (vedeti ce usor poti fi plat cand umbli printre piscurile pretiozitatii?), dar stranie, total deosebita de gustul traditional al fierturilor noastre domestice.
Afla ingredientele necesare si modul de preparare pe Bucataria lui Radu.