Ciorbă de midii (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Madam Mioara din 2 Mai culege o grădină de roșii și ardei în timp ce fiu-său, Laurențiu, culege și el, din cealaltă grădină a familiei Dibla, Marea Neagră, midii și rapane.
20 Ianuarie 2017, 08:16
Si uite asa, cu munca multa si cheltuiala putina se tine o liota de turisti (vesel e ca vilegiaturistii au invatat-o pe Mioara sa faca ciorba asta extraordinara, aratand astfel cum du-te vino-ul turistic e interactiv si umple, uneori, golurile culturale). Se mananca si calda si rece, iar o paine calda, de casa, n-are ce sa strice.
Nu umblati dupa tacamuri, ca n-aveti de ce, dichisul e pitoresc si manual: dupa ce ati rontait carnita din scoica, luati zeama tot cu ea.
E o ciorba misterioasa: nu e potroaca desi are multa sare, nu e iute, desi a inecat toata ciusca din 2 Mai si Limanu.
E atat de gustoasa incat Laurentiu a curatat deja toate digurile euxine de midii si acum familia importa scoici din Japonia, la barter cu casete vechi, trase la „Cantarea Romaniei“ si reorchestrate de mai multi baieti de cartier rau famat din Beresti-Galati, provocatori si avangardisti.
Afla ingredientele necesare si modul de preparare pe Bucataria lui Radu