Ascultă Radio Antena Satelor Live

Ciuperci cu piept de porc şi mămăligă

Ingredientele necesare pentru ciuperci cu piept de porc şi mămăligă

30 Septembrie 2015, 05:47


4 porţii - 35 minute

- 800g ciuperci proaspete
- 250g piept de porc afumat
- 1 ceapă mare
- 1 căţel de usturoi

- 1 leg. pătrunjel
- 3 linguri ulei
- 50g parmezan
- 200g mălai
- ± sare, piper

Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă şi tăiaţi-le în bucăţi mai mari. Tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul, apoi căliţi-le într-o tigaie mai mare, în ulei. După 2-3 minute adăugaţi pieptul de porc tăiat fideluţă şi lăsaţi să se Înăbuşe la foc potrivit 2-3 minute.

Puneţi apoi ciupercile, potriviţi de sare şi piper, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi la foc mic, 45-50 de minute.

La final puneţi jumătate din legătură de pătrunjel tocat mărunt şi mai lăsaţi la foc mic 2 minute. Separat, din mălai, 750ml apă şi 1 linguriţă rasă sare faceţi o mămăligă mai moale şi împărţiţi-o în 4 farfurii.

Peste mămăliga fierbinte puneţi ciupercile, presăraţi pătrunjelul rămas, tocat mărunt, şi serviţi preparatul cald.

Sursa: monitorulsv.ro

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune