Colțunași (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Cu brânză ori cu carne ori cu orice, în formă de triunghi, (colț) unasii sunt niște plăcințele fragezele, fierte și stropite cu unt. Mâncare de sat, norișori pufoși spectaculos de protei(ni)ci-căci trec, că multe alte paste, în funcție de umpluturi, de la antreuri la desert cu dezinvoltura cea mai demagogică-coltunasii țin o masă întreagă, de la început până la sfârșit, cu condiția să fie destui.
07 Februarie 2017, 12:33
Sunt atat de buni, incat pierzi sirul si niciodata nu mananci prea mult: mananci tot!
Olaghina se face din taraie de grau, coaja de pane arsa, apa, 2 lamai, lasand-o sa fermenteze intr-o casa - camera - calda, ori pe cuptor. Dupa ce a fermentat se strecura si se bea vara, ca bautura racoritoare (Lupescu)
Ingrediente
Aluat:
6 oua
faina cata primeste - dar aluatul sa ramana moale
Umpluturi:
1. Branza de vaci, telemea ori cas framantat, frecate
cu ou, chimen, anason
2. Carne de vitel, tocata, rumenita cu ceapa, stransa
cu ou, ceva sare
3. Ciuperci, scazute, cu ou, putina ceapa si un catel
de usturoi
4. Magiun
5. Cartofi fierti frecati cu unt, oua, ceapa calita
6. Fructe, zahar, vanilie