Ascultă Radio Antena Satelor Live

Congelatorul - prieten sau dușman? Ce nu ar trebui niciodată să îți lipsească

În congelatorul dvs. ar trebui să fie întotdeauna suficient pentru a pregăti o masă atunci când nu ați avut timp să faceți cumpărături.

Congelatorul - prieten sau dușman? Ce nu ar trebui niciodată să îți lipsească

31 Mai 2021, 18:56

Nu ar trebui să existe produse industriale (sau cât mai puțin posibil), ci cele pe care le înghețați. Te va costa mai puțin și va fi mult mai bine pentru sănătatea ta.
Pești: fileuri de pește alb simplu (cod, dorată, polen), cumpărate de la vânzător și tăiate în porții pentru o persoană și păstrăv. Toate înfășurate în folie alimentară individual, deoarece sunt mai ușor de dezghețat.
Carne și păsări: o friptură de vită sau de vițel. Un pui de fermă Label Rouge tăiat în bucăți de măcelarul tău.
Legume: praz, morcovi, napi, dovlecei etc. spălat, decojit și tăiat în bucăți mici pentru o supă. Pregătește-le în weekend și determină familia să lucreze peeling și tăiere.
Ratatouille pe care o veți găti generos în timp ce este în sezon.
Coulis de roșii pe care îl veți prepara și în cantități mari, deoarece este încă sezon de roșii. Curățați-le, tăiați-le în sferturi și îndepărtați semințele, apoi amestecați și congelați în porții.
Fructe: Compoturi de caise și piersici în timpul sezonului. Vei fi fericit să le ai în această iarnă.
Unt și smântână: o napolitană și o oală de rezervă.
Inghetata: Unul sau doua borcane din inghetata preferata a familiei.
Și când faceți o plăcintă, pregătiți aluatul în cantitate dublă: astfel veți avea întotdeauna câteva la îndemână.

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Gastronomie 14 Februarie 2025, 12:21

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung

Explozia preţurilor la ouă şi rafturile goale în SUA au creat o oportunitate pentru alternative vegane produse din...

Explozia preţurilor la ouă a stimulat cererea pentru alternative vegane produse pe bază de fasole Mung
Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune