Cotlet de miel cu rozmarin, struguri și miere
Carnea de miel este completată perfect de rozmarin, dar un amestec de struguri (fructe de sezon), vin alb și un strop de miere este atingerea perfectă.
30 Septembrie 2015, 04:51
Asigura-te ca alegi struguri fara samburi pentru aceasta reteta, vin alb sec si miere de cea mai buna calitate. Iar daca nu gasesti cotlet de miel, poti folosi pulpa, dar timpul de gatire va fi diferit.
Ingrediente
- o lingura de ulei de masline,
- 8 bucati cotlet de miel (aprox. 1 kg carne),
- 3 linguri rozmarin proaspat,
- 4 catei de usturoi,
- un ciorchine de struguri,
- o lingura de miere,
- 70 ml vin alb sec,
- sare si piper dupa gust.
Intr-o tigaie mare (anti-aderenta sau de teflon), incinge uleiul la foc mare. Incearca sa folosesti cotlete de maxim 3 cm grosime.
Asezoneaza carnea cu sare si piper, apoi pune bucatile in tigaie si presara o lingura de rozmarin proaspat in spatiile dintre bucatile de carne.
Gateste timp de 5 minute, apoi intoarce carnea si adauga usturoi, tot in spatiile ramase libere. Mai lasa pe foc inca 3-5 minute, pentru un cotlet mediu, usor in sange.