Cotlete oșenești (rețeta lui Radu Anton Roman)
Oșenii au inventat șnitelul lor, care mi-a fost dat să-l gust și la Negresti, și la Bixad și la Târna Mare.
06 Iulie 2017, 12:37
Sigur ca bautura o fo, da’ numa’ o oioaga de tuica, o tuica prefripta de Turt, tare de-ti crantane prin masele si-ti sare caciula.
Dar, la Negresti, domnul profesor Rosca mi-a oferit, pe langa redutabila tarie, si un Furmint tanar si sec de Tamaseni. A fost vesel: il miroseam, Furmint. Ma uitam la el si prin el, Furmint. il gustam, prima impresie: Furmint!
Pe neasteptate, insa, se mai tragea o perdea si veneau alte gusturi, mai uscate, mai lichenoase (vreau sa descriu ceva ce e deopotriva iarba si piatra) care faceau vinul aparte, si nu in sens rau.
Ingrediente Cotlete oșenești (rețeta lui Radu Anton Roman)
1 kg cotlete de porc
200 g malai
sare, piper, paprica,
dupa gust
untura pentru prajit