Cotlete oșenesti (Rețeta lui Radu Anton Roman)
Oșenii au inventat șnitelul lor, care mi-a fost dat să-l gust și la Negrești, și la Bixad și la Târna Mare.
21 Octombrie 2016, 06:57
Sigur ca bautura o fo, da’ numa’ o oioaga de tuica, o tuica prefripta de Turt, tare de-ti crantane prin masele si-ti sare caciula.
Dar, la Negresti, domnul profesor Rosca mi-a oferit, pe langa redutabila tarie, si un Furmint tanar si sec de Tamaseni. A fost vesel: il miroseam, Furmint. Ma uitam la el si prin el, Furmint. il gustam, prima impresie: Furmint!
Pe neasteptate, insa, se mai tragea o perdea si veneau alte gusturi, mai uscate, mai lichenoase (vreau sa descriu ceva ce e deopotriva iarba si piatra) care faceau vinul aparte, si nu in sens rau.
Ingrediente
- 1 kg cotlete de porc
- 200 g malai
- sare, piper, paprica, dupa gust
- untura pentru prajit