Crap umplut pe sos de măsline și surimi (rețeta Kerei Calița)
Pentru 6 elegante doamne la Sfanta sarbatoare Buna Vestire :
09 Martie 2017, 15:21
Un crap de Dunare intreg la 3 kg.
300 grame surimi
300 grame masline cafenii de kalamata
3 linguri mari de bulion
o lingurita sare
o lingurita piper negru
2 lamai
o jumatate litru vin Feteasca Alba
foi de dafin/salvie/izma
patrunjel
Dupa ce se spala pestele in apa limpede si rece, incepe scoaterea cu grija a oaselor pe interior in care se baga cu migala tocatura si se leaga fedeles cu sfoara alimentara. Apoi intr-o tava adanca, dupa ce pestele il aranjam, se pun uleiul de masline, foile de dafin, boabele de piper, vinul alb, o lamaie si se acopera (fara sa rasufle) cu folie de aluminiu si se lasa 40 – 50 de minute la 70 de grade la cuptorul incins mai devreme.
Tocatura se face .....................................
Citeste continuarea pe Kera Calita