Ascultă Radio Antena Satelor Live

Crostini - aperitiv cu sfeclă roșie și brânză de capră

Sfecla roșie are nenumărate beneficii pentru sănătate și îi poți folosi toate părțile pentru un aperitiv gustos și ușor de preparat.

03 Iulie 2015, 09:23

Poti combina tulpina, radacina, dar si frunzele de sfecla rosie pentru cateva crostini delicioase.
Ingrediente

3-4 bucati de sfecla rosie (cu tulpina, radacina si frunze), 16 felii de paine (preferabil paine integrala), doua linguri de ulei de masline, 6 catei de usturoi, o lingura otet de vin, 100 g branza de capra, sare si piper dupa gust

Preincalzeste cuptorul la temperatura maxima. Separa frunzele de radacina si tulpina, pune bucatile de sfecla pe o tava acoperita cu folie de aluminiu. Gateste la cuptor 45 de minute sau mai mult, in functie de dimensiune. Verifica daca sunt gata, infige o furculita in mijloc si cand sunt moi, scoate tava, dar lasa cuptorul pornit, redu temperatura la minim.

In timp ce sfecla se raceste, aranjeaza feliile de paine intr-un singur strat, pe o alta tava ce are pe fund hartie de copt. Pune tava in cuptor si lasa cateva minute, intoarce painea de pe o parte pe alta. Feliile vor deveni crocante, dar ai grija sa nu le arzi.

Taie tulpina de sfecla in bucati subtiri, procedeaza la fel si cu frunzele, dar nu le amesteca inca. Incalzeste o lingura de ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu.

Citeste continuarea pe curademiere.ro

Identitate gastronomică: Proiect inedit la Mureș, unde tinerii redescoperă bucătăria românească
Gastronomie 03 Noiembrie 2025, 12:24

Identitate gastronomică: Proiect inedit la Mureș, unde tinerii redescoperă bucătăria românească

Sub bagheta lui Daniel Maxim, un chef cu viziune, douăzeci de liceeni din Târgu Mureș au detonat un foc de artificii culinar,...

Identitate gastronomică: Proiect inedit la Mureș, unde tinerii redescoperă bucătăria românească
Hribii – comoara pădurilor românești
Gastronomie 20 August 2025, 11:45

Hribii – comoara pădurilor românești

Hribii, numiți și „pitarcă” sau „mânătarcă”, ocupă un loc de cinste în gastronomia românească și în tradițiile de toamnă.

Hribii – comoara pădurilor românești
10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative
Gastronomie 18 Iulie 2025, 12:18

10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative

În gastronomia românească, plantele sălbatice au fost folosite de secole, mai ales în bucătăria tradițională rurală, unde...

10 plante sălbatice care sunt folosite în gastronomia românească și câteva rețete exemplificative
Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:33

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri

Bibiana Stanciulov este mai mult decât fondatoarea unei companii. Este o voce, un simbol, o forță care a luptat pentru...

Din Topoloveni, cu dragoste: Mâncare românească fără compromisuri
Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Gastronomie 09 Iulie 2025, 20:26

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești

Vara este în toi, iar piețele abundă de roșii, castraveți, dovlecei, ardei și varză. Însă, în ciuda belșugului de sezon, în...

Ce mai punem în cămară? România fără conserve românești
Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Gastronomie 21 Iunie 2025, 11:28

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea

Prima ediţie a Festivalului Pizzei Napolitane 'L'Arte della Pizza' a început sâmbătă la Oradea, în Piaţa Ferdinand, în...

Primul Festival al Pizzei Napolitane la Oradea
Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Gastronomie 22 Mai 2025, 14:27

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!

Timp de trei zile, centrul oraşului devine locul perfect pentru iubitorii de mâncare delicioasă. Pentru desfăşurarea în...

Food Truck Festival ajunge în acest weekend la Constanţa!
Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu
Gastronomie 13 Aprilie 2025, 11:49

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu

Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi de Florii un eveniment gastronomic la care vedetă va fi...

Eveniment gastronomic, de Florii, găzduit de Muzeul Astra din Sibiu