Crostini - aperitiv cu sfeclă roșie și brânză de capră
Sfecla roșie are nenumărate beneficii pentru sănătate și îi poți folosi toate părțile pentru un aperitiv gustos și ușor de preparat.
03 Iulie 2015, 09:23
Poti combina tulpina, radacina, dar si frunzele de sfecla rosie pentru cateva crostini delicioase.
Ingrediente
3-4 bucati de sfecla rosie (cu tulpina, radacina si frunze), 16 felii de paine (preferabil paine integrala), doua linguri de ulei de masline, 6 catei de usturoi, o lingura otet de vin, 100 g branza de capra, sare si piper dupa gust
Preincalzeste cuptorul la temperatura maxima. Separa frunzele de radacina si tulpina, pune bucatile de sfecla pe o tava acoperita cu folie de aluminiu. Gateste la cuptor 45 de minute sau mai mult, in functie de dimensiune. Verifica daca sunt gata, infige o furculita in mijloc si cand sunt moi, scoate tava, dar lasa cuptorul pornit, redu temperatura la minim.
In timp ce sfecla se raceste, aranjeaza feliile de paine intr-un singur strat, pe o alta tava ce are pe fund hartie de copt. Pune tava in cuptor si lasa cateva minute, intoarce painea de pe o parte pe alta. Feliile vor deveni crocante, dar ai grija sa nu le arzi.
Taie tulpina de sfecla in bucati subtiri, procedeaza la fel si cu frunzele, dar nu le amesteca inca. Incalzeste o lingura de ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu.