Cu toții facem aceeași greșeală: Singurul mod corect de a dezgheța carnea de pui
Cel mai bun și mai sănătos este de a găti carnea de pui proaspătă, dar în cazul în care obligațiile zilnice nu ne permite acest lucru, uneori folosim carne de pui de congelată, însă toate gospodinele fac aceeași greșeală de fiecare dată atunci când decongelează carnea de pui.
07 Septembrie 2016, 11:54
Puiul ingheata foarte repede, dar are nevoie de o lunga perioada de timp sa se dezghete. Ar trebui sa stiti ca niciodata nu trebuie sa dezghetati carnea in apa clocotita sau sa utilizati cuptorul cu microunde.
Daca aveti putin mai mult timp, carnea congelata este cel mai bine sa se dezghete intr-un frigider obisnuit. Ar trebui sa fiti constienti de faptul ca ar trebui sa stea in frigider cel putin 24 de ore.
De asemenea, puteti sa dezghetati carnea de pui in apa rece, insa apa ar trebui sa fie schimbata la 30 de minute.