Cum să pregătești ghimbir confiat
Este un pic cam lung dar foarte usor Iar acest ghimbir confiat va fi cu siguranta mai bun decat cel pe care il cumperi din magazin. Și mai economic.
31 Ianuarie 2023, 13:20
Reteta de ghimbir confiat
Luați aproximativ 250 g de rădăcini de ghimbir, și curățați-le cu un cuțit, având grijă să îndepărtați pielea de peste tot.
Apoi tăiați-le în cuburi.
Puneți-le într-o cratiță și lăsați-le la macerat timp de 1 oră.
Scurgeți apa și fierbeți ghimbirul tăiat cubulețe, începând cu apă rece, 5-6 minute.
Scurgeți și repetați aceeași operațiune. Dacă vrei ghimbir picant, oprește-l, altfel reîncepe o dată sau de două ori dacă îl preferi mai blând.
Se adauga apoi 400 g zahar tos si se toarna 25 cl apa. Fierbe acest sirop și scufundă-ți ghimbirul tăiat cubulețe în el.
Gatiti usor, amestecand ocazional, timp de 30 pana la 40 de minute.
Lasă-ți ghimbirul tăiat cubulețe să se răcească în acest sirop.
Apoi scurgeți-le și depozitați-le într-un recipient.
Îți vei zdrobi ghimbirul confiat în delicii, dar îl poți folosi și în mâncăruri dulci și sărate, îl poți adăuga la o salată de legume sau fructe.
Păstrează această rețetă: îți va veni la îndemână când nu știi ce să faci cu ghimbirul pe care l-ai plantat ieri!