Ascultă Radio Antena Satelor Live

Cum se fierbe UN OU PERFECT pentru PAȘTE!

Toate gospodinele vor ouă perfecte pentru Sfintele Paști, dar pentru asta trebuie să testăm sau să analizăm câteva trucuri care vă poate ușura munca.

28 Aprilie 2016, 04:44

Ca sa avem cele mai „perfecte” oua pentru aceasta mare sarbatoare, este necesar sa stati cu ochii pe ceas atunci cand le fierbeti. Timpul este important, iar ouale pot fi delicioase daca respectati anumite reguli.

Cum se fierb ouale?

-Este important sa nu fie scoase din frigider (sa aibe temperatura camerei), timp de 2 ore înainte de preparare;

-In partea de jos, puneti o bucata de tifon sau un prosop mic pentru a nu avea contact direct cu focul;

-Turnati peste ele apa rece, acoperindu-le, sa fie peste 2 degete tinute oblice cu recipientul;

-In apa se pune 2 lingurite de sare;

-Se fierbe la foc mic.

-Ouale se fierb intre 3 – 10 minute:

-Pentru oua lichide, intre 3 si 6 de minute;

-Pentru oua normale se fierbe 6-8 minute;

-Pentru oua fierte tari – 8 pana la 10 minute.

Cand trebuie sa coloram ouale?

Traditia impune ca ouale sa fie vopsite joi sau sambata. Cea mai batrana femeie din casa trebuie sa vopseasca oua. Primele trei oua sunt vopsite in rosu. De indata ce incepeti sa pictati, faceti mai intai o cruce pe fruntea copiilor, si apoi continuati cu alte persoane din casa.

Acest ritual se face pentru sanatate si bunastare. Primul ou este pus in fata icoanei si se lasa pana anul viitor. Al doilea are rol de a oferi un an fertil si o recolta bogata. Al treilea este lasat pentru un tort festiv si taiati-l, astfel incat fiecare membru al familiei sa poata lua o bucata.

Metode de vopsire a oualelor

Oale se pun in apa si o lingura otet pentru a prinde culori mai bune. Alegeti vopsea de calitate corespunzatoare, care este inofensiva.

1.Un decor interesant cu frunze de patrunjel, muscata si trifoi. Se alege o bucata de tifon, tifon sau chilot, pentru a crea un decor cu frunze. Se pun frunzele pe tifon, pe urma oul, se infasoara si pe baga in vopsea timp de 5 minute sa se usuce, si pe urma poate fi indepartat, materialul si foaia. Locul unde frunza nu a fost, se vopseste cu alta culoare sau se lasa asa.

Citeste continuarea pe bewoman.ro

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Gastronomie 16 Septembrie 2024, 11:16

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic

Cele mai bune sarmale şi piftii vor fi analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic dedicat acestor...

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Gastronomie 04 Septembrie 2024, 13:18

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea

În acest weekend, județul Tulcea devine centrul de atracție al gastronomiei tradiționale românești, găzduind a doua ediție a...

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
Gastronomie 29 August 2024, 17:59

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş

Cea de-a doua ediţie a Festivalului European BIO şi al Tradiţiilor Locale, va avea loc între 6 şi 8 septembrie la Ibăneşti,...

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Gastronomie 27 August 2024, 10:27

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, termenii „bio,” „organic,” și „ECO” devin din ce în...

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Gastronomie 26 August 2024, 14:00

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie

Primăria comunei Sviniţa din judeţul Mehedinţi organizează în zilele de 30 şi 31 august, dar şi pe 1 septembrie, adică la...

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Gastronomie 24 August 2024, 13:09

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor

'Expo-Flora Maramureş', unul dintre cele mai vechi evenimente din municipiul Baia Mare, cu o tradiţie de peste trei decenii,...

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată
Gastronomie 12 Iulie 2024, 12:54

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată

Un european din zece (9,5% din populaţia Uniunii Europene) nu îşi permitea în 2023 o masă care să conţină carne, peşte sau...

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată