Curcan cu şuncă afumată în sos bechamel
Timp de preparare: 45 de minute
15 Octombrie 2015, 04:34
Ingrediente: 800 gr piept de curcan, 400 gr felii bacon, 120 gr unt, 100 gr caşcaval, cimbru, 350 gr lapte, 2 linguri de făină albă, sare, piper usturoi granulat.
1. Se taie pieptul de curcan în şase-şapte felii şi se bat cu ciocanul de şniţele. Se presară cimbru peste bucăţile de piept de curcan, se pun feliile de bacon şi se rulează prinzându-le cu scobitori.
2. Se unge cu unt un vas termorezistent şi se aşează rulourile în el.
3. Pentru sosul bechamel se amestecă bine laptele, 100 gr unt, cele două linguri de făină, sarea, piperul şi usturoiul şi se toarnă peste rulouri.
4. Se dă totul la cuptor la foc potrivit pentru aproape 40 de minute, până prinde o crustă colorată deasupra. După ce se aşează ruloul în farfurie, se rade un pic de caşcaval deasupra şi este gata de servit.